Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

H αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς στην Κίνα (CSRC) δεσμεύτηκε για την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων αναφορικά με τη βελτίωση της ποιότητας των εταιρειών που έχουν εισαχθεί στα χρηματιστήρια της Κίνας, υιοθετώντας μία πολιτική «μηδενικής ανοχής» για ανάρμοστη χειραγώγηση μετοχών.

Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, ενώ σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε και σήμερα ο τζίρος.

Σε ετοιμότητα παραμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αναπροσαρμογή των εργαλείων της, επανέλαβε η πρόεδρος της, Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα διατήρησε σήμερα αμετάβλητο το επιτόκιό της στο 17% μετά τις μεγάλες αυξήσεις που είχε κάνει στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ο πληθωρισμός πλησίασε το 15%, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο.

Πτώση 9% σημειώνει η τιμή του bitcoin το τελευταίο 24ωρο, καθώς το πιο διάσημο κρυπτονόμισμα στον κόσμο συνέχισε να οπισθοχωρεί από το ιστορικό υψηλό που πέτυχε στις 8 Ιανουαρίου.

Επαναφορά της παγκόσμιας οικονομίας σε προ κρίσης επίπεδα ΑΕΠ έως το τέλος του 2021 ή τις αρχές του 2022, με διεύρυνση κατά 5% σε όρους συναλλαγματικών ισοτιμιών, καταδεικνύει νέα μελέτη της PwC, η οποία αν επιβεβαιωθεί θα σημάνει τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί τον 21ο αιώνα.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, καταγράφοντας κέρδη μετά από μια συνεδρίαση που σηματοδοτήθηκε από την επίσημη έναρξη της θητείας του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, στα επίπεδα των 800 μονάδων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, ενώ σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ