Τα futures της βενζίνης εκτινάχθηκαν σε επίπεδο ρεκόρ στο κλείσιμο της συνεδρίασης την Παρασκευή, δίνοντας ώθηση στο πετρέλαιο, το οποίο διέγραψε τις απώλειες της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 4,1% ή 4,36 δολάρια στα 110,49 δολάρια ανά βαρέλι, στο New York Mercantile Exchange, με άνοδο 0,7% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 3,8% ή 4,10 δολάρια, κλείνοντας στα 111,55 δολάρια ανά βαρέλι, με εβδομαδιαία άνοδο στο 0,8%.

Τα συμβόλαια της βενζίνης, παράδοσης Ιουνίου, κέρδισαν 4,4% ή 16,61 σεντς, κλείνοντας στα 3,95 δολάρια, καταγράφοντας άλμα πάνω από 5% για την εβδομάδα.

«Η βενζίνη κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση για τον καταναλωτή. Με μόλις δύο εβδομάδες να απομένουν μέχρι την επίσημη έναρξη μέχρι το Memorial Day Weekend που καθοδηγεί την καλοκαιρινή αγορά, η τιμή της βενζίνης αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών τόσο στην αντλία, όσο και στην αγορά», τόνισε σε σημείωμά του ο Robert Yawger, εκτελεστικός διευθυντής των προθεσμιακών συμβολαίων ενέργειας της Mizuho Securities.

«Δεν έχει υπάρξει αύξηση στην αποθήκευση βενζίνης από τον Μάρτιο» σημείωσε. Και παρότι η - θεωρητική - ζήτηση για βενζίνη έχει μειωθεί, αναμένεται να αυξηθεί καθώς φτάνει το καλοκαίρι και είναι πιθανό να φτάσει κοντά στο ρεκόρ των 10. 043 βαρελιών την ημέρα που καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2021.