Την μεταξύ τους συνεργασία, για τη δημιουργία ενός νέου ψηφιακού επενδυτικού χαρτοφυλακίου στην κατηγορία SaxoSelect, το οποίο θα βασίζεται στην έρευνα του Nasdaq Dorsey Wright, ανακοίνωσαν σήμερα, η Saxo Bank και ο Nasdaq, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών στους τομείς συναλλαγών, συμψηφισμών, ανταλλαγής τεχνολογίας, εισαγωγής σε χρηματιστήρια, πληροφοριών και εξυπηρέτησης δημόσιων εταιρειών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το νέο χαρτοφυλάκιο με τίτλο Nasdaq DW Global Momentum προσφέρει έναν έξυπνο τρόπο επένδυσης σε χαρτοφυλάκιο 30-40 μετοχών ποιότητας, βάσει της κατάταξης «σχετικής δύναμης», όπως αυτή διαμορφώθηκε από τo Nasdaq Dorsey Wright (DW), πάροχο υπηρεσιών έρευνας, εργαλείων και λύσεων που βοηθούν τους επενδυτές να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος. Το χαρτοφυλάκιο επικεντρώνεται σε μετοχές από τις αναπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές, εκτός ΗΠΑ.

Το SaxoSelect αποτελεί μια απολύτως ψηφιακή και πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συναλλαγών και επενδύσεων, η οποία παρέχει στους πελάτες της Saxo Bank τη δυνατότητα να επενδύουν σε προεπιλεγμένα χαρτοφυλάκια. Το νέο χαρτοφυλάκιο Nasdaq έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από περισσότερα από 28 χαρτοφυλάκια, μεταξύ των οποίων και χαρτοφυλάκια που διαμορφώνονται με βάση την τεχνογνωσία της Morningstar και της BlackRock.

Στο πλαίσιο του SaxoSelect, οι πελάτες διατηρούν πλήρη πρόσβαση στις πληροφορίες κάθε μετοχής στο χαρτοφυλάκιό τους, ενώ οι επιλεγμένες μετοχές του Nasdaq θα αποτελούν ιδιοκτησία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ