Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, η εταιρεία Weinstein, το κινηματογραφικό στούντιο που ίδρυσαν τα αδέλφια Χάρβεϊ και Μπομπ Γουάινστιν το 2005, που κήρυξε πτώχευση μετά τις κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση, πέρασε επισήμως υπό τον έλεγχο της επενδυτικής εταιρείας Lantern Capital.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της πώλησης αποφασίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και επικυρώθηκαν από το Δικαστήριο Πτωχεύσεων του Ντέλαγουερ.

Με έδρα στο Ντάλας του Τέξας, η Lantern αρχικά θα κατέβαλε 310 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τελικά θα καταβάλει 289 εκατομμύρια μετά την έκπτωση που πέτυχε όταν ανακάλυψε πως ορισμένες πληροφορίες για την κατάσταση του κινηματογραφικού στούντιο ήταν εσφαλμένες.

Το διοικητικό συμβούλιο του νεοϋορκέζου στούντιο είχε βεβαιώσει την περασμένη Πέμπτη την παραίτηση τεσσάρων εκ των πέντε μελών του, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Μπομπ Γουάινστιν -- και την αποχώρηση 20 εργαζομένων. Στην εταιρεία παραμένει το ένα τρίτο του προσωπικού.

Παρά την οριστικοποίηση της πώλησης, όλα τα προβλήματα συνεχίζουν να εκκρεμούν.

Μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο, η Μέριλ Στριπ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχαν υπογράψει πρόταση αυτή την εβδομάδα για να καθυστερήσει η πώληση με το επιχείρημα ότι το στούντιο τούς όφειλε ακόμη χρήματα και ότι καμιά συμφωνία δεν είχε γίνει μεταξύ αυτών και των αγοραστών.

Άλλοι πιστωτές --αρχίζοντας από τα θύματα του Γουάινστιν, εκ των οποίων μερικά προσέφυγαν κατά του έκπτωτου παραγωγού και του στούντιο που κατηγορείται ότι έκλεινε τα μάτια και μάλιστα διευκόλυνε τις καταχρήσεις του διευθύνοντος συμβούλου του --περιμένουν να μάθουν πώς θα αποζημιωθούν.

Σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική επίθεση και τον βιασμό γυναικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ