Καθαρά κέρδη 401 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η Deutsche Bank έναντι 466 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2017, με τη μείωση ύψους 14% να σχετίζεται με την αναδιάρθρωση, που το τελευταίο διάστημα, λαμβάνει χώρα στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, υπό τη νέα ηγεσία της .

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, η Deutsche είχε αναφέρει ότι τα καθαρά κέρδη θα ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, σε μία σπάνια περίπτωση καλών ειδήσεων για την τράπεζα, η οποία μειώνει τις δαπάνες για να αναζωογονήσει την κερδοφορία της. Τα έσοδα της τράπεζας διατηρήθηκαν σταθερά στα 6,6 δισ. ευρώ, ανακόπτοντας τη μεγάλη μείωση των προηγούμενων ετών.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και έσοδα αποτελούν μία θετική ένδειξη για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ, ο οποίος ανέλαβε τον Απρίλιο και έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδια για περικοπή περισσότερων από 7.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Η Deutsche, που προσπαθεί να ανακάμψει από τρία συνεχόμενα ζημιογόνα έτη, είχε μία σειρά αρνητικών πρωτοσέλιδων, περιλαμβανομένης της απότομης αλλαγής στη διοίκηση, της υποβάθμισης από τον οίκο S&P και της αποτυχίας στις ασκήσεις αντοχής (stress test) της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).

«Κάνουμε σημαντικές αλλαγές στις βασικές δραστηριότητές μας, όπως έχουμε υποσχεθεί, κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση στις δαπάνες και η ποιότητα του ισολογισμού μας είναι ισχυρή», δήλωσε σήμερα ο Ζέβινγκ. Στην επενδυτική τράπεζα, τα έσοδα ενισχύθηκαν εν μέρει από το κέρδος 57 εκατ. ευρώ που προέκυψε από μία πώληση μέσα στο τρίμηνο.