Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας αυξήθηκαν για δέκατο συνεχόμενο μήνα, στα 3,1193 τρισ. δολάρια, στο τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Η αύξηση των διαθεσίμων τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ήταν μεγαλύτερη από 10 δισ. δολάρια.

Ο Οργανισμός Εξωτερικού Συναλλάγματος (SAFE) απέδωσε τη συνεχιζόμενη αύξηση στην ενίσχυση των νομισμάτων (εκτός του δολαρίου) και τις διακυμάνσεις των τιμών των στοιχείων ενεργητικού, καθώς οι διασυνοριακές ροές κεφαλαίων και συναλλαγές παρέμειναν σταθερές.

Ο σύνθετος δείκτης της ισοτιμίας του γιουάν, που δημοσιοποιεί το Σύστημα Διαπραγμάτευσης Συναλλάγματος της Κίνας και μετρά την ισχύ του κινεζικού νομίσματος σε σχέση με ένα καλάθι 24 νομισμάτων - περιλαμβανομένου του δολαρίου, του ευρώ και του ιαπωνικού γεν - υποχώρησε 0,56% στο τέλος Νοεμβρίου σχέση με έναν μήνα πριν.

Η ισχυρή οικονομική δυναμική και η διαρθρωτική προσαρμογή της Κίνας κράτησαν πιο σταθερές και ισορροπημένες τις διασυνοριακές ροές κεφαλαίων, σύμφωνα με τον SAFE.

«Το σταθερό ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών στήριξε τη σταδιακή ανάκαμψη των συναλλαγματικών διαθεσίμων», σημείωσε σε ανακοίνωσή του. Για το μέλλον, ο Οργανισμός ανέφερε ότι η κινεζική οικονομία είναι σε μία όλο και πιο σταθερή κατάσταση για να διατηρήσει την καλή δυναμική, ενώ οι περαιτέρω μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις αγορές επιτοκίων και συναλλάγματος θα δημιουργήσουν μία ισχυρότερη βάση για να σταθεροποιηθούν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας».

Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,9% στο 9μηνο του 2018, που είναι υψηλότερος από τον στόχο του 6,5% της κυβέρνησης.