Μία ενδιαφέρουσα πολιτικά εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη για το Κογκρέσο, καθώς θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να έχει επιτευχθεί συμφωνία για τις οικονομικές δαπάνες του προϋπολογισμού, σχολιάζει το CNN.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο τερματισμού της χρηματοδότησης των υπηρεσιών της, ενώ οι απαιτήσεις που εγείρουν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί για την επίτευξη συμφωνίας, δυσχεραίνουν την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα προσχέδιο ομοσπονδιακών δαπανών, επιδιώκουν την εξασφάλιση μιας μακροπρόθεσμης αύξησης των οικονομικών δαπανών του πενταγώνου, ενώ οι Δημοκρατικοί προκειμένου να συμφωνήσουν, θέτουν ως όρο την διασφάλιση της προστασίας των παιδιών των παράνομων μεταναστών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα DACA, η εφαρμογή του οποίου, λήγει μέσα στους επόμενους μήνες.

Από την πλευρά τους, οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων δεν αναμένουν την επίτευξη κάποιας συνολικής συμφωνίας μέχρι την Παρασκευή και προτείνουν την ψήφιση μιας προσωρινής συμφωνίας, ώστε ν’ αποφευχθεί η διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για την έγκριση ενός προσχεδίου οικονομικών δαπανών.