Σε νέο ιστορικό υψηλό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, ξεπερνώντας με ευκολία και το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολ. καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη των συνομιλιών Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατικών στο πακέτο τόνωσης της οικονομίας και η ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζουν να προσφέρουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 34,70 δολ. ή 1,7% σκαρφαλώνοντας στα 2.021 δολ. ανά ουγγιά.

 

Η συνεχής άνοδος των τιμών του χρυσού τους τελευταίες μήνες έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Οι μαζικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες έχουν δρομολογήσει τεράστια πακέτα τόνωσης για να περιορίσουν την ζημιά από την πανδημία στις οικονομίες τους, δεν έχουν καταφέρει να κάμψουν τις ανησυχίες των επενδυτών οι οποίοι συνεχίζουν να στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Οι επενδυτές περιμένουν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, με τις δύο πλευρές ωστόσο να έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο στην κατεύθυνση ενός συμβιβασμού.