Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν λίγο, καθώς μία απρόσμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού οδήγησε στην κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των απωλειών που σημείωναν στην αρχή της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση της Κίνας για την επιβολή ενός μεγάλου φάσματος δασμών στις εξαγωγές των ΗΠΑ, η οποία ενίσχυσε τους φόβους για έναν κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο.

Η τιμή του μπρεντ είχε υποχωρήσει έως τα 66,69 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού έως τα 62,06 δολάρια. Στις 19.43 (ώρα Ελλάδος), όμως, η τιμή του μπρεντ διαμορφωνόταν στα 67,90 δολάρια και του αμερικανικού αργού στα 63,37 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 0,3% και 0,2%, αντίστοιχα.

Η πτώση των τιμών περιορίσθηκε μετά την ανακοίνωση στοιχείων από την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης, τα οποία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν την αύξησή τους κατά 246.000 βαρέλια. Ωστόσο, τα αποθέματα αργού στον κόμβο του Κάσινγκ της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Η παραγωγή αργού των ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται, φθάνοντας στο νέο εβδομαδιαίο ρεκόρ των 10,46 εκατ. βαρελιών την ημέρα έναντι 10,433 εκατ. βαρελιών την ημέρα την τελευταία εβδομάδα. Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ υποχώρησε τον Μάρτιο σε χαμηλό επίπεδο 11μήνου, λόγω της μείωσης των εξαγωγών της Αγκόλα, των διακοπών στη Λιβύη και μίας νέας πτώσης της παραγωγής της Βενεζουέλας, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, με τη συμμόρφωση των χωρών του ΟΠΕΚ στη συμφωνία μείωσης της παραγωγής να φθάνει σε νέο ρεκόρ.