Κάτω από το επίπεδο του 1,29 δολαρίου παρέμενε σήμερα η στερλίνα καθώς ο πληθωρισμός, ο οποίος υποχώρησε σε χαμηλό διετίας τον Ιανουάριο, δεν κατάφερε να μετακινήσει το νόμισμα από το εύρος στο οποίο κινείται πρόσφατα, με τις αγορές να επικεντρώνονται στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit και μιας μακράς παράτασης στην προθεσμία της 29ης Μαρτίου για την αποχώρηση από την ΕΕ, ακούστηκε να δηλώνει σε μπαρ στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Βρετανίας για το Brexit Όλι Ρόμπινς.

Η λίρα ήταν νωρίτερα αμετάβλητη στο 1,2887 δολάριο ενώ έναντι του ευρώ, ήταν οριακά χαμηλότερη στις 87,87 πένες.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση των αγορών σε αυτές τις φήμες είναι ανύπαρκτη. Η διαδικασία τραβάει πάρα πολύ, με πολλά σκαμπανεβάσματα και οι επενδυτές φαίνεται να έχουν αναπτύξει ένα βαθμό ανοσίας στις πολιτικές ίντριγκες», δήλωσε ο Ρικάρντο Εβαντζελίστα, αναλυτής στην ActivTrades στο Λονδίνο.

Ενώ απομένουν έξι εβδομάδες έως το Brexit, οι αγορές επικεντρώνονται ολοένα και πιο πολύ σε πολιτικές εξελίξεις αντί στα οικονομικά στοιχεία.