Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου αυξήθηκε πάνω από το χαμηλό επίπεδο τριμήνου, καθώς τα βελτιωμένα στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας και οι ελπίδες προόδου στις εμπορικές διαβουλεύσεις Κίνας - ΗΠΑ ενίσχυσαν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

Το ευρώ ενισχυόταν στα 1,1268 δολάρια, λίγο πάνω από το χαμηλό επίπεδο τριμήνου των 1,1248 δολαρίων.

Ακόμη και τα στοιχεία που έδειξαν στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 δεν ήταν ικανά να ωθήσουν το ευρώ χαμηλότερα. Χρηματιστές ανέφεραν ότι η υποχώρηση του ευρώ κατά σχεδόν 2% τις πρώτες έξι εβδομάδες του έτους είναι μάλλον υπερβολική. «Υπάρχουν ήδη πολλά κακά νέα που έχουν προεξοφληθεί στην τρέχουσα ισοτιμία του ευρώ», δήλωσε αναλυτής της Societe Generale στο Λονδίνο. Μεγάλης κλίμακας λήξεις δικαιωμάτων προαίρεσης, που ανέρχονται σε 1,2 δισ. δολάρια με μία ισοτιμία περίπου 1,13 δολαρίων, αναμένεται να κρατήσουν την τρέχουσα ισοτιμία του ευρώ σε ένα μικρό εύρος.

Η διάθεση για ρίσκο ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση ότι οι εξαγωγές της Κίνας (αποτιμημένες σε δολάρια) αυξήθηκαν κατά 9,1% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές της μειώθηκαν κατά 1,5%. Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν σε ανατίμηση του κινεζικού νομίσματος στην offshore αγορά κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στα 6,7635 γιουάν ανά δολάριο.