Ανακόπηκε σήμερα η πτωτική πορεία του δολαρίου. Μετά από μία εβδομάδα συνεχούς υποχώρησης, το αμερικανικό νόμισμα ισορρόπησε σήμερα στο επίπεδο των 1,2019 έναντι του ευρώ.

Οι επενδυτές κράτησαν σήμερα στάση αναμονής ενόψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ).

Αναλυτές εκτιμούν πάντως, ότι ανεξαρτήτως της πορείας που ακολουθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για το ύψος των επιτοκίων, η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να υιοθετήσει μία πιο επιθετική πολιτική ανόδου των επιτοκίων, προκειμένου να ενισχύσει την συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου.

Πιέσεις στο ευρώ μετά από πενταήμερη άνοδο, μετά τη δήλωση Nowotny για ενδεχόμενο τερματισμού του QE

Από την άλλη πλευρά, το ευρώ επηρεάστηκε αρνητικά, με αποτέλεσμα να «φρενάρει» η ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, από την δήλωση του μέλους της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny.

Ο κεντρικός τραπεζίτης κινήθηκε στο κλίμα των πρόσφατων δηλώσεων του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure, ο οποίος επεσήμανε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο τερματισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης,