Το ρούβλι στις 17.00 ώρα Μόσχας ακρίβυνε αισθητά ενώ το δολάρια και το ευρώ έγιναν πιο φθηνά κατά 56 και 39 καπίκια αντίστοιχα. Η ισοτιμία ρουβλίου δολαρίου ήταν 63,36 ρούβλια το δολάριο και 71,22 ρούβλια το ευρώ.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας την ίδια ώρα αυξήθηκε κατά 0,29% φθάνοντας τις 2.830,85 μονάδες και ο δείκτης RTS κατά 0,91% φθάνοντας τις 1.407,49 μονάδες.

Στην ενίσχυση του ρουβλίου συνέβαλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ο ρώσος οικονομικός αναλυτής της BKC premier Σεργκέι Σουβέροφ, εκτιμώντας ότι η δήλωση του ότι η οικονομία απειλείται από συνεχείς κινδύνους αξιολογήθηκε ως σήμα για την μείωση των τραπεζικών επιτοκίων εντός του Ιουλίου.

Οι επενδυτές εξέλαβαν τα λόγια του Παόυελ σαν ένδειξη για αναπόφευκτη μείωση των επιτοκίων ήδη στην επόμενη συνεδρίαση και γι αυτό τον λόγο μετά την ομιλία του το δολάριο άρχισε να γίνεται πιο φτηνό και οι αγορές των αναπτυσσόμενων χωρών σημείωσαν άνοδο, εκτιμά και ο Ίγκορ Κοστίρκο από την χρηματιστηριακή «Univer Sberezenya».

Το ρούβλι πάντως, επισημαίνει ο Σουβέροφ, σήμερα Τετάρτη άρχισε να ενισχύεται πριν την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ έστω και με πιο αργούς ρυθμούς, χάρη στις πετρελαϊκές μετοχές. «Οι ΗΠΑ απείλησαν το Ιράν με νέες κυρώσεις, λόγω των αποφάσεων που έλαβε να διευρύνει το πυρηνικό του πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι πετρελαϊκές μετοχές», δηλώνει ο Σουβέροφ, επικαλούμενος το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου Brent στο διηπειρωτικό χρηματιστήριο στις 17.00 ώρας Μόσχας αυξήθηκε κατά 2,74% φθάνοντας τα 65,97 δολάρια το βαρέλι.