To ευρώ σκαρφάλωσε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας, μετά τη σημαντική συμφωνία των Γερμανών Συντηρητικών της Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών στις συζητήσεις που είχαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. 

Η είδηση αυτή έδωσε νέα ώθηση στο ράλι του ευρώ, το οποίο καθοδηγείται από τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να επιταχύνει τον ρυθμό μείωσης της τεράστιας νομισματικής στήριξης που παρέχει στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Στις αρχές της συνεδρίασης της αγοράς στο Λονδίνο, το ευρώ αυξήθηκε 0,7% στα 1,2120 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015. Αν υπολογισθεί και η χθεσινή ημέρα, το κοινό νόμισμα ανατιμήθηκε κατά 1,4% που είναι η καλύτερη διήμερη επίδοσή του από πέρυσι τον Αύγουστο.

Χθες, τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο έδειξαν ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της μπορεί να επανεξετάσουν την επικοινωνιακή πολιτική τους στις αρχές του 2018, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι ετοιμάζονται να μειώσουν το μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα νομισματικής στήριξης της κεντρικής τράπεζας.