Πτώση 0,33% έναντι του δολαρίου σημείωνε νωρίτερα το ευρώ εν μέσω απογοήτευσης μετά τις αναφορές ότι ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Γερμανία, ο Μάρτιν Σουλτς, δεν θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. 

Οι συντηρητικοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και το SPD κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά σε μια νέα κυβέρνηση ύστερα από μήνες αβεβαιότητας που προκάλεσαν νευρικότητα στους συμμάχους της χώρας αλλά και τους επενδυτές.

Ωστόσο, αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα το SPD είναι πιθανόν να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, κάποιοι επενδυτές απογοητεύθηκαν που ο σημερινός δήμαρχος του Αμβούργου, ο Όλαφ Σολτς, προκρίνεται να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο και όχι ο Μάρτιν Σουλτς.

«Υπήρχαν εικασίες ότι ο κ. Σουλτς θα μπορούσε να είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών», σχολίασε ο αναλυτής Σέρεν Χέτλερ της DZ Bank στη Φρανκφούρτη. «Σε αυτό το σενάριο, η Γερμανία θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτη αναφορικά με την οικονομική της κατάσταση και να δαπανά περισσότερα χρήματα».

«Τώρα, έχουμε κάποια αβεβαιότητα και πρέπει να περιμένουμε έως ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα», πρόσθεσε. «Για το ευρώ, αυτό είναι το πιο σημαντικό… Ο υπουργός Οικονομικών είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός στην κυβέρνηση».

Το ευρώ, που κινείτο ανοδικά πριν από την ανακοίνωση της είδησης, υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,33% και διαμορφωνόταν στα 1,2336 δολάρια.

Το ευρώ βρισκόταν στα 134,741 γιεν, στο 0,8871 με τη στερλίνα και στο 1,1606 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρούσε 0,35% έναντι του γιεν και διαμορφωνόταν στα 109,226 γιεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημείωνε πτώση 0,32% και διαμορφωνόταν στα 1,3907 δολάρια.