Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο σήμερα καθώς η μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Νέα Ζηλανδία και τα αδύναμα στοιχεία από τη Γερμανία έδωσαν περαιτέρω ώθηση στο ράλι στις αγορές ομολόγων.

«Βουτιά» έκανε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, καθώς διαμορφώθηκε στο 0,095%, από 0,23% στην αντίστοιχη δημοπρασία της 10ης Ιουλίου.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Έτσι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε το απόγευμα στο 2,02% από 2,04% που κυμαίνονταν χθες. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου περιορίστηκε στο 1,07% από 1,09%.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Έτσι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε το απόγευμα στο 2,03% από 2,078% που κυμαινόταν την Παρασκευή. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου περιορίστηκε στο 1,06% από 1,10%.

Διορθωτικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων λίγο πριν από το κλείσιμο της αγοράς (ΗΔΑΤ) με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να κυμαίνεται στο 2,01%.

Το φράγμα του 2% έσπασε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας στη διάρκεια της ημέρας σε νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών (1,994%). Νωρίς το απόγευμα η απόδοση του ομολόγου κυμαίνονταν στο 1,999%.

Θετική αντίδραση παρατηρείται σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων μετά την υποχώρηση της Παρασκευής. Οι τιμές των περισσοτέρων τίτλων κινούνται ανοδικά με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να επανέρχονται σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν νωρίς το απόγευμα στο 2,10% από 2,15% την Παρασκευή.

Περιορισμένη διόρθωση καταγράφουν οι τιμές στη δευτερογενή αγορά μετά τη χθεσινή άνοδο. Έτσι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στα 2,15% από 2,12% χθες.

Βελτιωμένο το κλίμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων μετά τη χθεσινή, επιτυχή έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου. Το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και η μεγάλη υπερκάλυψη του δημοπρατούμενου ποσού, τροφοδότησαν σήμερα ισχυρή ζήτηση στην αγορά.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ