Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για το ψηφιακό ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από την οποία προκύπτει ότι οι πολίτες και οι επαγγελματίες θέλουν κυρίως να διασφαλίζεται το απόρρητο των συναλλαγών τους.

Νέο ιστορικό ρεκόρ χτυπάει την Τρίτη το bitcoin, καθώς ξεπέρασε και τις 62.000 δολάρια. Με άνοδο 4,1% φτάνει στις $62.481,23. Η κεφαλαιοποίησή του εκτιμάται ότι βρίσκεται στα 1,17 τρισ. δολάρια.

Το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας, με το επιτόκιο να παραμένει αρνητικό.

Η Visa ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επεξεργαστεί ένα δισεκατομμύριο επιπλέον ανέπαφες πληρωμές , χωρίς την εισαγωγή PIN, καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε αυτή τη μέθοδο συνεχίζει να αυξάνεται.

Σε θετικό έδαφος κινούνταν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα καθώς η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη και οι ελπίδες ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει και πάλι η Διώρυγα του Σουέζ αντιστάθμισαν την αβεβαιότητα που σχετίζεται με χρεοκοπία αμερικανικού hedge fund.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή εποπτική Αρχή για τις κεφαλαιαγορές προειδοποίησε τους επενδυτές ότι είναι εκτεθειμένοι σε «σημαντικούς κινδύνους» από την ταχεία αύξηση της τιμής του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκαν σημαντικά μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό αγορών ομολόγων στο επόμενο τρίμηνο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ