Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Πτώση 9% σημειώνει η τιμή του bitcoin το τελευταίο 24ωρο, καθώς το πιο διάσημο κρυπτονόμισμα στον κόσμο συνέχισε να οπισθοχωρεί από το ιστορικό υψηλό που πέτυχε στις 8 Ιανουαρίου.

Δικογραφία τακτικής δικαιοδοσίας σε βάρος δύο Μαροκινών για υπόθεση διαδικτυακής απάτης, παραβίασης ψηφιακού πορτοφολιού και κλοπής κρυπτονομισμάτων, καθώς και χρηματικού ποσού, συνολικής αξίας 260.000 ευρώ, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η αγορά δοκιμάζει την αντοχή της ΕΚΤ και την ανοχή της στις υψηλότερες αποδόσεις και στην αύξηση των spreads στα ομόλογα της ευρωζώνης αυτή την εβδομάδα.

Ο κλάδος της θεσμικής διαχείρισης, στο τέλος του 2020, εμφανίζει θετικά αποτελέσματα, με το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων € 18,09 δισ., αυξημένο κατά 7,56% από την 30.09.2020 και 6,01% από την αρχή του έτους.

Την εποπτεία του bitcoin σε παγκόσμιο επίπεδο ζήτησε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι το κρυπτονόμισμα έχει χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις για ξέπλυμα χρήματος  και τονίζοντας ότι θα πρέπει να κλείσουν τα όποια “παράθυρα”.

Το συνταρακτικό ράλι του bitcoin πήρε ακόμη μία απρόσμενη τροπή τη Δευτέρα καθώς η χειρότερη διήμερη πτώση της αξίας του ψηφιακού νομίσματος από τον Μάρτιο πυροδότησε ανησυχίες ότι η ραγδαία άνοδος του μπορεί να χάνει την έντασή της. Στα 170 δισ οι διήμερες απώλειες-φόβοι για ντόμινο περαιτέρω απωλειών.

Η ραγδαία άνοδος του bitcoin έλαβε τέλος, τουλάχιστον προς το παρόν, με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα να χάνει εχθές και σήμερα κοντά στο 20% της αξίας του.

Απροσδόκητα έσοδα για το γερμανικό δημόσιο: λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων η Γερμανία άντλησε το 2020 από την έκδοση κρατικών ομολόγων τόκους συνολικού ύψους 7 δις ευρώ.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ