Θετικό το κλίμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου για μία ακόμη φορά να υποχωρήσει κάτω από το 4%.

Στην ΗΔΑΤ εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς 11 εκατ. ευρώ από τον συνολικό όγκο των συναλλαγών, ο οποίος έφθασε τα 13 εκατ. ευρώ, αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στην ΗΔΑΤ έκλεισε στο 3,99% από 4,01% την Παρασκευή

Το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,30%, υποχώρησε στο 3,69% από 3,71% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1607 δολ. από το επίπεδο των 1,1684 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της πολιτικής κρίσης στη Γερμανία εξαιτίας του μεταναστευτικού, επηρεάζει αρνητικά το ευρώ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκ. Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού CSU σε μία τελευταία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι μεταξύ τους διαφορές. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας- προερχόμενος από το κόμμα CSU - Ηorst Seehofer έχει θέσει τελεσίγραφο απειλώντας με παραίτηση.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,181%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, στο -0,216%, στο εξάμηνο στο -0,269%, στο τρίμηνο στο -0,321% και, τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1639 δολάρια.