Σε χαμηλό επίπεδο πενταμήνου υποχώρησαν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Η ελληνική αγορά ομολόγων συνέχισε να έχει καλύτερες επιδόσεις από τα άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα, με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων να υποχωρούν κατά 10 μονάδες βάσης σε χαμηλό επίπεδο πέντε μηνών, καθώς η αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου ενίσχυσε τη ζήτηση για χρέος με υψηλές αποδόσεις», σημειώνεται. «Σε ένα περιβάλλον που στηρίζει το ρίσκο, η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει υψηλές αποδόσεις και αυτό τη βοηθά να έχει καλύτερη απόδοση από την υπόλοιπη αγορά», δήλωσε στέλεχος της UBS στο Λονδίνο.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων κινήθηκαν σε γενικές γραμμές ανοδικά σήμερα, αλλά οι επενδυτές απορρόφησαν άνετα το πρώτο κύμα εκδόσεων κρατικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα, σε ένα περιβάλλον υποστηρικτικό για ρίσκο, το οποίο περιορίζει τη ζήτηση για στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως τα γερμανικά ομόλογα.

Η Γερμανία και η Ολλανδία διέθεσαν συνολικά ομόλογα αξίας σχεδόν 3 δισ. ευρώ σήμερα, ενώ θα ακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα η Ιρλανδία και η Ιταλία με δημοπρασίες τίτλων. Η ζήτηση ήταν ισχυρή, με τον λόγο των προσφορών σε σχέση με το ποσό της έκδοσης να είναι για τα γερμανικά ομόλογα γενικά αμετάβλητος σε σχέση με προηγούμενες δημοπρασίες. Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά περίπου δύο μονάδες βάσης, τόσο των 5ετών όσο και των 10ετών. Τα στοιχεία για την ιταλική βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασαν τις προσδοκίες, συνεχίζοντας την πρόσφατη βελτίωση της οικονομικής δυναμικής στην Ευρωζώνη σε σχέση με τις ΗΠΑ.