Ρευστοποιήσεις κυριάρχησαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, φρενάροντας έτσι την περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων.

Η HSBC επιμένει στην πρότασή της αγορά πενταετών ελληνικών ομολόγων εκτιμώντας ότι η απόδοση τους θα υποχωρήσει στο 2,2% από 2,91% που κυμαίνεται σήμερα.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 20 εκατ.ευρω τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 3,83% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,37%, να περιοριστεί στο 3,46% από 3,52% που έκλεισε χθες.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρω/δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1740 δολ. από το επίπεδο των 1,1744 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Κίνα σε αντίποινα τα οποία θα κινούνται πέραν της σφαίρας του εμπορίου κατά των ΗΠΑ, επηρέασαν αρνητικά το αμερικανικό νόμισμα. Σύμφωνα με αυτά η Κίνα θα μπορούσε να μπλοκάρει τις συγχωνεύσεις αμερικανικών εταιρειών.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,179%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,217%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,271%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,321% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1735 δολάρια.