Ο θόρυβος και για την ακρίβεια η ''χρυσόσκονη'' που έχει σηκωθεί διεθνώς, για το νέο ψηφιακό νόμισμα, το περιβόητο ή περίφημο bitcoin, φαίνεται ότι αποκτά οπαδούς σε όλο τον κόσμο, μηδε εξαιρουμένης και της χώρας μας. Στην οποία ήδη έχουν εγκατασταθεί πέντε (5!) μηχανήματα ATMs και ετοιμάζονται άλλα τόσα!

Ακριβώς επειδή επικρατεί διεθνώς μία φρενίτιδα γύρω από το bitcoin, το οποίο σημειωτέον έκανε πρεμιέρα και στο χρηματιστήριο του Σικάγου, καταγράφοντας άνοδο κατά 16,6%, το bigbusiness.gr άρχισε να ερευνά το όλο θέμα.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι στην Ελλά υπάρχουν εν λειτουργία πέντε (!) ΑΤΜs, τρία στην Αθήνα - σε Κουκάκι, Χαλάνδρι και Μενίδι - και από ένα σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, μέσω των οποίων γίνονται κανονικά αγοραπωλησίες του εν λόγω νομίσματος.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ετοιμάζονται - από ποιούς, άραγε; - άλλα πέντε μηχανήματα, που θα τοποθετηθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σε διάφορα επιλεγμένα σημεία ανά την Ελλάδα.

Το θέμα είναι, πέραν των προειδοποιήσεων, ακόμα και των αμερικανικών εποπτικών αρχών για ''μεγάλη φούσκα'' επί του εν λόγω νομίσματος, αν στη χώρα μας έχουν νόμιμη άδεια λεοτουργίας, από ποιά αρχή εποπτεύονται και κατά πόσο έχει υπάρξει έστω και η στοιχειώδης ενημέρωση του κοινού, για το τι είναι το bitcoin, ποιούς κινδύνους ενέχει η χρήση του κλπ.