Η επιτυχής έκδοση του 5ετους ομολόγου επηρέασε θετικά και τους υπόλοιπους τίτλους με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετους ομολόγου να υποχωρήσει κάτω από το 4%.

Το συγκεκριμένο ομόλογο διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στο 3,98%, από 4,04% χθες. Την αμέσως καλύτερη επίδοση ο συγκεκριμένος τίτλος την είχε καταγράψει στις αρχές του περασμένου Αυγούστου όταν η απόδοση του είχε υποχωρήσει στο 3,941%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το 10ετές ομόλογο με 9 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 4,03% από 4,07% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,20%, να διατηρηθεί στο 3,83%.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1424 δολ. από τα 1,1428 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Το ενδεχόμενο μίας νέας όξυνσης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ Κίνας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Huawei για απάτη και παραβίαση των κυρώσεων στο Ιράν, επηρεάζει αρνητικά το δολάριο. Μέσα σε αυτό το κλίμα αύριο θα έχουν συνάντηση Κινέζοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ για θέματα διεθνούς εμπορίου. Με ενδιαφέρον αναμένονται αύριο επίσης τα αποτελέσματα της διήμερης συνόδου της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,115% Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,196%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,240%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,312% και τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1422 δολάρια.