Ανέκαμψαν οι τιμές των περισσότερων ομολόγων, μετά την υποχώρηση των δύο τελευταίων ημερών. Έτσι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε και κυμαίνονταν στο 3,74% από 3,78% χθες. Αντιστοίχως, η απόδοση του 5ετούς περιορίστηκε στο 2,58% από 2,61%.

Tα ελληνικά ομόλογα ακολούθησαν την τάση που διαμορφώθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 69 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 45 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 10ετές ομόλογο με 44 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 3,75%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,04% να διευρυνθεί στο 3,71% από 3,67% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, διορθωτικά κινείται το ευρώ, μετά τη χθεσινοβραδινή του άνοδο.

Έτσι, νωρίς το απόγευμα, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1336 δολ. από το επίπεδο των 1,1413. δολ. που άνοιξε η αγορά.

Το ευρώ δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη που αποκόμισε χθες, μετά τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed υιοθέτησε μία πιο αμυντική στάση, εκτιμώντας ότι θα διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, αποφάσισε να ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο τη διαδικασία συρρίκνωσης του ενεργητικού της. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις μαζικές αγορές ομολόγων, το ενεργητικό της έχει αγγίξει τα 4,5 τρισ. δολάρια (τον Ιανουάριο του 2015), ενώ σήμερα έχει υποχωρήσει στα περίπου 4 δισ. δολάρια.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,107%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,193%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,232%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,312% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,367%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1387 δολάρια.