Τα ελληνικά ομόλογα αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές απόδοσης για το 2017, σύμφωνα με το ετήσιο αφιέρωμα του Bloomberg, με αποδόσεις στα επίπεδα του 60%.

Οι πέντε ελληνικοί τίτλοι, με λήξεις μεταξύ 2034 και 2042, έχουν με διαφορά την καλύτερη απόδοση μεταξύ των ομολόγων αναπτυγμένων αγορών, καθώς οι τιμές τους αυξήθηκαν φέτος από 59,3% έως 63,7%.

Ακόμη εάν ληφθούν υπόψη και οι αναδυόμενες αγορές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι αρκετά υψηλότερες από τις αποδόσεις που κατέγραψαν τα ομόλογα του Μπελίζ και της Αργεντινής, με αποδόσεις 38,7% και 30% αντιστοίχως, που είχαν τις καλύτερες αποδόσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Οι υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έρχεται σε μία χρονιά κατά την οποία τα ομόλογα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας είχαν αρνητικές αποδόσεις 2,4% και 2,7% αντιστοίχως.

Το ράλι των ελληνικών ομολόγων στηρίχθηκε στο επιτυχές swap των ομολόγων του PSI, στην οριστική ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου 2018, τις προσδοκίες για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης στους πρώτους μήνες του νέου έτους.