Βουτιά κατέγραψε σήμερα το αμερικανικό νόμισμα ύστερα από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Κίνα είναι έτοιμη να επιβραδύνει ή να σταματήσει τις αγορές αμερικανικών ομολόγων, με το δολάριο να καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του έναντι του ιαπωνικού γεν τους τελευταίους σχεδόν οκτώ μήνες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News, που επικαλέστηκε πηγές με γνώση του θέματος, αξιωματούχοι που αξιολογούν τις τοποθετήσεις της Κίνας σε συνάλλαγμα πρότειναν να επιβραδυνθούν ή να σταματήσουν οι αγορές αμερικανικών ομολόγων.

Το αμερικανικό νόμισμα κατέγραφε πτώση και πριν από το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς η κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει τις αγορές μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων (JGB) είχε ήδη δημιουργήσει αναταραχές στις αγορές συναλλάγματος.

Οι μεγαλύτερες απώλειες του δολαρίου ήταν έναντι του γεν, υποχωρώντας πάνω από 1,2% στο χαμηλό έξι εβδομάδων του 111,3, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου. Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, το δολάριο υποχώρησε κατά 0,6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και έναν μήνα.