Yποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, καθώς επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας στην επενδυτική κοινότητα, τόσο για την προόδο του εμβολίου κατά του covid, όσο και για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πραγματικής οικονομίας, όπου διαφαίνεται ταχύτερη ανάκαμψη απ' ό,τι αρχικώς εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι.

Η άνοδος των τιμών οδήγησε την απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του -0,5%. Ταυτόχρονα θετικά κινήθηκαν και οι περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετους ομολόγου υποχώρησε στο -0,21%, του 10ετούς στο 1,07% και του 15ετούς στο 1,24%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκε και σήμερα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 279 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 174 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 1,07% από 1,12% έναντι 0,48% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,56% από 1,60% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.