Όλο και περισσότερες από τις πιο μεγάλες τράπεζες στον κόσμο ανακοινώνουν πως πλέον δε θα επιτρέπουν την αγορά bitcoin μέσω των πιστωτικών τους καρτών, με συνέπεια το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα να «βουτάει» κάτω από το επίπεδο των 8.000 δολαρίων.

Η Lloyds, η μεγαλύτερη τράπεζα της Αγγλίας απαγόρευσε στους πελάτες κατόχους πιστωτικών καρτών της, να αγοράζουν bitcoin με την κάρτα τους, απειλώντας τους με αποκλεισμό από τις υπηρεσίες της τράπεζας. Η μεγάλη βρετανική τράπεζα έρχεται να συναντήσει τις αμερικανικές JPMorgan Chase, Bank of America και Citigroup που ανακοίνωσαν το ίδιο τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Τόσο η Lloyds όσο και τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα πήραν αυτή την απόφαση λόγω της μεγάλης αστάθειας του bitcoin. Εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες τους χρησιμοποίησαν κάρτες των συγκεκριμένων τραπεζών για να αγοράσουν bitcoin και τώρα που η αξία του υποβαθμίζεται βρίσκονται να έχουν χάσει πολύ μεγάλα ποσά.

Όλες αυτές οι απαγορεύσεις έχουν λειτουργήσει καταλυτικά για το bitcoin και όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, τα οποία παρασύρονται στην δίνη του. Συγκεκριμένα, η τιμή του Bitcoin υποχωρεί κατά 2,79% στα 7.958,57 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.com. Μετά τα χαμηλά των 7.695 δολαρίων της Παρασκευής, το Bitcoin ανέκαμψε στα 9.471,46 δολάρια το Σάββατο, προτού "κατηφορίσει" και πάλι. Πτωτικά κινείται σήμερα και το Ethereum, χάνοντας 2,39% στα 820,56 δολάρια, ενώ "βουτιά" 12% σημειώνει το Ripple που διαμορφώνεται στα 0,79 δολάρια.