Οι αποδόσεις των κρατικών γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε μετά τα στοιχήματα για οικονομική ανάκαμψη.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν στο -0,30%, μετά την αύξησή τους κατά 26 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο που ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2018.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της νότιας Ευρώπης, που είχαν αυξηθεί επίσης με ταχύ ρυθμό, υποχώρησαν κατά 5 έως 10 μονάδες βάσης σε όλη την καμπύλη των αποδόσεων

Η αύξηση των αποδόσεων τον περασμένο μήνα, που προκλήθηκε από τις ελπίδες για ένα νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ και για ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου μειώθηκαν σήμερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,40%, ενώ την περασμένη Πέμπτη είχαν φθάσει στο 1,614% που ήταν το υψηλότερο επίπεδο ενός έτους, κλονίζοντας τις διεθνείς αγορές. «Θα δούμε πιθανότατα τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να σταθεροποιούνται αυτή την εβδομάδα, που θα δώσει στους επενδυτές έναν αναστεναγμό ανακούφισης μετά το ταραγμένο περιβάλλον της αγοράς την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε αναλυτής της Swissquote.

Κεντρικοί τραπεζίτες έσπευσαν να διαλύσουν τις ανησυχίες ότι μπορεί να προχωρήσουν σύντομα σε σύσφιξη της πολιτικής. Η Αυστραλία αναμένεται να υιοθετήσει μία προσεκτική στάση στην αυριανή συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική, ενώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ προειδοποίησαν να μην υπάρξει πρόωρη απόσυρση της στήριξης, με συνέπεια οι αποδόσεις να υποχωρήσουν ευρύτερα.