Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκαν σημαντικά μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό αγορών ομολόγων στο επόμενο τρίμηνο.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων, που αποτελούν τον δείκτη αναφοράς για την Ευρωζώνη, συνέχισε τη μείωσή της και στις 14.55 (ώρα Ελλάδας) κατέγραφε πτώση 4 μονάδων βάσης στο -0,36%.

Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων - που είναι από τα πλέον επωφελούμενα από τις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ - υποχώρησαν 7 μονάδες βάσης στο 0,62% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων.

Το ευρώ έχασε μέρος των κερδών που είχε νωρίτερα σήμερα, υποχωρώντας έως τα 1,1942 δολάρια από 1,1957 πριν.

Η εν λόγω τάση επηρέασε άμεσα και την Ελλάδα. Έτσι, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου σημείωσε εντυπωσιακή βουτιά στο -0,015% και σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ στο 0,77% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου με βουτιά της τάξης του 8% από χθες. Σημαντική είναι η αποκλιμάκωση και της απόδοσης του 15ετούς ομολόγου η οποία υποχωρεί στο 1,036%, ενώ σταθερά σε αρνητικά επίπεδα παραμένουν οι αποδόσεις στους 2ετείς και 3ετείς ελληνικούς τίτλους.