Σε θετικό έδαφος κινούνταν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα καθώς η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη και οι ελπίδες ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει και πάλι η Διώρυγα του Σουέζ αντιστάθμισαν την αβεβαιότητα που σχετίζεται με χρεοκοπία αμερικανικού hedge fund.

Νευρικότητα προκαλεί στους επενδυτές η χρεοκοπία αμερικανικού fund, που σύμφωνα με πηγές είναι το Archegos Capital, αφού η Nomura και η Credit Suisse προειδοποίησαν για μεγάλες ζημίες ενώ το μαζικό ξεπούλημα μετοχών την Παρασκευή έπληξε κάποιες αμερικανικές και κινεζικές μετοχές.

Ο μερικός απεγκλωβισμός του τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είχε αποκλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η ζωτικής σημασίας θαλάσσια δίοδος σύντομα θα ανοίξει και θα αποκατασταθεί η ναυσιπλοΐα.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 49 χώρες, σημείωσε άνοδο 0,1% στις 15:05 ώρα Ελλάδας. Ύστερα από μια μικτή πορεία στην Ασία, οι μετοχές στην Ευρώπη κινήθηκαν ανοδικά και κατέγραψαν πριν από λίγο άνοδο 0,3%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Wall Street σημείωσαν μικρή πτώση αν και ενισχύθηκαν από τα προηγούμενα χαμηλά τους επίπεδα.

Η μετοχή της Credit Suisse οδεύει προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων 12 ετών, με πτώση 14%, ενώ η μετοχή της Nomura κατέγραψε πτώση-ρεκόρ 16%.