Κατά 5,2% υποχωρεί το Βitcoin την Πέμπτη, φτάνοντας στις 32.704 δολάρια, ενώ αρνητικά κινούνται και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Εthereum να χάνει 8,1%, το XRP 6,5%, το Litecoin 6,5%.

Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBoC) Fan Yifei, που χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα ως «κερδοσκοπικά εργαλεία» που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική και κοινωνική σταθερότητα.

Νωρίτερα, η PBoC επιβεβαίωσε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν εντός του συστήματός του δεν επιτρέπεται να παρέχουν υπηρεσίες συναλλαγών σχετικά με κρυπτονομίσματα, «άμεσα ή έμμεσα».

Από το peak του Φεβρουαρίου έως σήμερα, οι τεχνολογικοί γίγαντες της Κίνας έχουν χάσει 823 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή τους, με την αυξανόμενη καταστολή του Πεκίνου στον τομέα να τροφοδοτεί την ανησυχία των επενδυτών ότι το sell off δεν έχει τελειώσει.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι Αρχές εξέδωσαν την Τρίτη μία σαρωτική προειδοποίηση στς μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, καθώς δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν την εποπτεία της ασφάλειας δεδομένων και των εισαγωγών σε χρηματιστήρια στο εξωτερικό, λίγες ημέρες μετά την επίμαχη απόφαση της Didi Global για εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι κινήσεις των Αρχών έχουν φέρει επιπλέον πίεση στις μεγαλύτερες κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, όπως είναι οι Tencent Holdings, Alibaba, JD.Com, Baidu και Meituan.