Τα κρυπτονομίσματα bitcoin και ether σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών μετά την αναβάθμιση του δικτύου του Ethereum και παρά τις ανησυχίες για τη στάση του νέου επικεφαλής της SEC απέναντι στα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το bitcoin ενισχύθηκε ως και 4,1% στα 44.463 δολάρια το Σάββατο, το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαϊου.

Το ether ενισχύθηκε ως και 6,9% στα 3.145 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

«Ένα κλίμα ασιοδοξίας έχει αρχίσει να επιστρέφει στις αγορές των κρυπτονομισμάτων» δήλωσε την Παρασκευή ο Πάολο Αντρόινο, υπεύθυνος τεχνολογίας στο Bitfinex.

Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι η αναταραχή που καταγράφηκε στις αγορές κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες δεν θα υποχωρήσει εύκολα.

Το Ether διευρύνει τη διαφορά του από το Bitcoin μετά από την τελευταία αναβάθμισή του

bitcoin ether bloomberg graphic

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Bitcoin, το Ether, αποσύρεται ξανά μετά από μια αναβάθμιση στο υποκείμενο δίκτυό του που σηματοδοτεί μια πιο περιορισμένη προσφορά του token.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα έφτασε σε υψηλό δύο μηνών αυτήν την εβδομάδα, αυξάνοντας τα κέρδη του Ether για το έτος σε περίπου 280%, πολύ μπροστά από την άνοδο 40% του Bitcoin την ίδια περίοδο μετά από πτώση από ρεκόρ σχεδόν 65.000 δολαρίων τον Απρίλιο. Η αναβάθμιση του λογισμικού δείχνει επίσης ότι το δίκτυο Ethereum είναι έτοιμο να κάνει περαιτέρω αλλαγές που θα μειώσουν σημαντικά τη χρήση ενέργειάς του, δήλωσε ο συνιδρυτής του  Ethereum, Vitalik Buterin.

*Με πληροφορίες από euro2day.gr και bloomberg.com