Προς χαμηλό εβδομάδας κινείτο την Παρασκευή το Bitcoin, καθώς το αίσθημα απομάκρυνσης από προϊόντα επενδυτικού ρίσκου έγινε κυρίαρχο τις τελευταίες ημέρες στις διεθνείς αγορές.

Το μεγαλύτερο από άποψη κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα έφτασε να υποχωρεί έως και 3,2%, στα 44.760 δολ. στη Νέα Υόρκη, πριν ανακάμψει μερικώς. Το Ether υποχωρούσε έως και 6,5%, στα 3.210 δολ. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index υποχωρούσε νωρίτερα έως και κατά 5,9%.

To Bitcoin υπέστη την Τρίτη ένα ισχυρό πλήγμα, όταν η έγκριση της νόμιμης χρήσης του στο Ελ Σαλβαδόρ, την οποία θεσμοθέτησε η κυβέρνηση της χώρας, συνάντησε τεχνικές δυσκολίες. Το κρυπτονόμισμα έφτασε να υποχωρεί έως και 17% εκείνη την ημέρα, καθώς 336.000 traders είδαν τους λογαριασμούς τους να εξανεμίζονται εν μέσω της βουτιάς.

Εκτός αυτού, πρόκειται για μια εποχικά δύσκολη περίοδο για το κρυπτονόμισμα, καθώς ο Σεπτέμβριος εδώ και 10 χρόνια είναι ο μόνος μήνας στον οποίο το Bitcoin καταγράφει κατά μέσο όρο απώλειες 6% αντί κερδών, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί πλήρως το Bitcoin, κίνηση στην οποία πολλοί οπαδοί των κρυοπτονομισμάτων είδαν ως σημάδι ευρύτερης αποδοχής του σε επίσημο - "θεσμικό" πλαίσιο.

Πηγή:capital.gr