Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση, την τελευταία του μήνα, με ισχυρή πτώση, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να ανησυχούν για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 αλλά και για τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed για τον πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική.

Για το εννεάμηνο του 2021, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν στα 7 εκ. έναντι 2,5 εκ. το εννεάμηνο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 180%.  Το γ' τρίμηνο, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,9 εκ. έναντι 0,3 εκ..

Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά το "ξεπούλημα" της Παρασκευής, με την αγορά να υπερβαίνει τα επίπεδα των 870 μονάδων, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης και των διεθνών αγορών.

Με μεγάλη πτώση έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, λόγω του φόβου που προκαλεί η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού και της ανησυχίας ότι θα οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα ή λοκντάουν.

Υπεγράφη χθες συμφωνία παροχής συστημάτων και υπηρεσιών με το  Χρηματιστήριο Αξιών Βελιγραδίου (BELEX), που συνεπάγεται την μετάβαση της συναλλακτικής δραστηριότητάς του ως Λειτουργός της Αγοράς στην πλατφόρμα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου  Αθηνών (ΑΤΗΕΧ).

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να "βλέπει" και πάλι προς τα επίπεδα των 900 μονάδων, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται με πλάγια ρότα τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά με το 67% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο και με τις αφίξεις τουριστών το 2021 να είναι πολύ κοντά στα επίπεδα του 2015, οι προοπτικές τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τις ελληνικές μετοχές είναι ξεκάθαρα θετικές, όπως επισημαίνει η Jefferies σε σημερινό της report όπου αναβαθμίζει τη στάση της για την ελληνική αγορά από μέτρια bullish σε απόλυτα bullish. "Η Ελλάδα κάνει το καλύτερο που μπορεί", επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 937η/24.11.2021 συνεδρίασή του ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας με «ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ», αδειοδότησε την διαχείρισης αμοιβαίων «Τρίτων» και επέβαλε γενναία πρόστιμα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα  για υπόθεση της εταιρείας «Νεώριον Συμμετοχών»

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 900 μονάδων. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 900 μονάδων. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ