Αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out), των κοινών μετοχών της εταιρείας Κορρές υπέβαλε η Nissos Holdings.

Ειδικότερα, η NISSOS HOLDINGS υπέβαλε αίτημα για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ ονομαστικής αξίας 0,39 ευρώ έκαστη

Σημειώνεται ότι την 23η Απριλίου 2018 (ημερομηνία κατά την οποία έληξε η περίοδος αποδοχής) και μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερόμενων μετοχών στο πλαίσιο της από 7 Φεβρουαρίου 2018 υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που είχε υποβάλει η NISSOS HOLDINGS, κατείχε συνολικά 13.200.461 μετοχές της ΚΟΡΡΕΣ (ποσοστό 97,16% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΚΟΡΡΕΣ).

Η NISSOS HOLDINGS κατείχε 13.213.156 μετοχές της ΚΟΡΡΕΣ, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 97,25% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΚΟΡΡΕΣ.

Κατόπιν των ανωτέρω, η NISSOS HOLDINGS, με την αίτησή της προς την ΕΚ, αιτείται την έγκριση της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ τις οποίες δεν κατέχει, ήτοι συνολικά 373.344 κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 2,75% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΚΟΡΡΕΣ, προσφέροντας αντάλλαγμα ίσο με το προσφερόμενο τίμημα της δημόσιας πρότασης (δηλ. το ποσό των 5,08 ανά μετοχή, σε μετρητά).

Σημειώνεται ότι η άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στα άρθρα 27 και 27α του Νόμου και την υπ' αριθμ. 1/644/22.4.2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚ.