Η ανάκαμψη των μεταλλευτικών και των πετρελαϊκών μετοχών βοήθησε τις ευρωπαϊκές μετοχές να καταγράψουν μικρή άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης, αν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δέχονταν πιέσεις μετά την έναρξη έρευνας από τις ΗΠΑ για τις εισαγωγές αυτοκινήτων.

Στις 10:19 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,1%, μετά από υποχώρηση άνω του 1% σε χαμηλό τριάμισι μηνών στη χθεσινή συνεδρίαση καθώς οι ανησυχίες για τα σχέδια σε επίπεδο δαπανών της νέας ιταλικής κυβέρνησης και για το παγκόσμιο εμπόριο επηρέαζαν αρνητικά τα στοιχεία ενεργητικού που ενέχουν ρίσκο.

Οι ανησυχίες για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας παραμένουν μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η όποια συμφωνία θα χρειαστεί μια «διαφορετική δομή».

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Daimler και Volkswagen σημείωσαν πτώση 1,7-2,3% αφού οι ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια από τις εισαγωγές αυτοκινήτων και φορτηγών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέους αμερικανικούς δασμούς. Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε πτώση 0,1% ενώ ο ευρωπαϊκός κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχώρησε νωρίτερα κατά 1,1%.

Ωστόσο, η ανάκαμψη των μεταλλευτικών και πετρελαϊκών μετοχών προσέφερε στήριξη στους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τον FTSE 100 να κινείται στα ίδια επίπεδα. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,7% αφού ο Ιταλός πρόεδρος έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε.

Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 0,3% αφού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της επενδυτικής της τράπεζας.