Η Χρηματιστηριακή Αγορά, η αγορά του ΧΑ, όπως έχουμε πλέον συνηθίσει να τη λέμε, αποτελεί για κάθε οικονομία, καθρέφτη της πορείας της και των προοπτικών της. Το BigBusiness.gr εγκαινιάζει σήμερα μία ιδιαίτερη στήλη, στην οποία θα βρίσκετε πολύτιμες πληροφορίες, ουσιαστικά ''ακτινογραφίες'' της ίδιας της χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά και των εισηγμένων εταιρειών. Θα βρίσκετε όσα δεν γράφονται αλλού, πραγματικά στοιχεία, με καθαρές έως ''αιρετικές'', για τους καθεστωτικούς, απόψεις. Στην υπηρεσία σας, λοιπόν και στην κρίση σας, από σήμερα, παρέα με τον εξειδικευμένο συνεργάτη μας, τον ΚΑΛΧΑ τον Νεότερο!

Διατηρείται το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον στον Ελλάκτωρα με την μετοχή να κινείται στο τελευταίο διάστημα σε ένα εύρος 30 σεντς, μεταξύ των 1,8500 και 2,1500 ευρώ. Γνωστές οι εξελίξεις και η φαγωμάρα που επικρατεί στον όμιλο μεταξύ των δύο παρατάξεων που όμως με τις κινήσεις τους έφεραν σχεδόν στο χείλος της καταστροφής τον πάλαι ποτέ κραταιό όμιλο. Να το πούμε κι αυτό... Χωρίς την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ δεν θα υπήρχε παρά μόνον ο σκελετός του! Σήμερα κινείται ανοδικά, αλλά με χαμηλές συναλλαγές, τουλάχιστον για την ώρα...

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝ ΟΨΕΙ:

Το εμπορικό κέντρο Avenue, που ήταν ιδιοκτησία της «Τρόπαια Συμμετοχική» (πρώην Sanyo) της οικογένειας Παπαγεωργίου, βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Eurobank με τιμή εκκίνησης τα 8,9 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, καθώς η πρώην Sanyo δεν τήρησε τους όρους ομολογιακού δανείου, ύψους 12 εκατ. ευρώ. Στον πλειστηριασμό περιλαμβάνεται ολόκληρο το εμπορικό κέντρο που συμπλήρωσε πέρυσι δέκα χρόνια λειτουργίας και συγκεκριμένα 15 διαφορετικές ιδιοκτησίες της «Τρόπαια».

ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ:

Ζημίες εμφανίζει και στο α΄ τρίμηνο του 2018 η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, γνωστή ως το Υπερταμείο. Η εταιρεία είχε εκ νέου μηδενικά έσοδα και ζημίες της τάξης των 842.000 ευρώ.

Οι ζημίες μάλιστα είναι διπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, αλλά όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, οι δύο περίοδοι δεν είναι συγκρίσιμες.

Συγκεκριμένα στο α΄ τρίμηνο 2017 η εταιρεία βρισκόταν υπό σύσταση όσον αφορά τη δομή και τις λειτουργίες της.

'Οπως η ίδια αναφέρει θα έχει πρώτη φορά έσοδα στο β΄ τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω των μερισμάτων που εισέπραξε από τις εισηγμένες εταιρείες (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) και πιθανώς από τον ΔΑΑ όπου κατέχει το 25% των μετοχών.

Είναι άγνωστο όμως αν ο ΔΑΑ διαθέσει μέρισμα, κυρίως εξαιτίας του υπερτιμήματος που πρέπει να καταβάλει για το δικαίωμα της 20ετούς παράτασης του δικαιώματος εκμετάλλευσης του αερολιμένα των Σπάτων.

Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας:

Από σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα για μέρισμα για τη χρήση 2017, ύψους € 0,0100 ανά μετοχή. (καθαρό ποσό: 0,0085 ευρώ ανά μετοχή). Επίσης χωρίς λήψη του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους € 0,0200 ανά μετοχή - με καταβολή μετρητών - στους μετόχους της εταιρείας.

Ελληνικά Πετρέλαια:

Από σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα για το εναπομένον μέρισμα για τη χρήση 2017, ύψους € 0,2500 ανά μετοχή (καθαρό ποσό: 0,2125 ευρώ ανά μετοχή). Λογικά η μετοχή θα το χάσει όλο στο ταμπλό... 'Εκλεισε την Παρασκευή στα 7,1700 και πριν από λίγο βρισκόταν στα 6,9200 ευρώ.

Κλουκίνας Λάππας:

Από σήμερα οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται χωρίς το ποσό των € 0,0280 ανά μετοχή, το οποίο προκύπτει από μέρος των κερδών προηγούμενων χρήσεων (καθαρό ποσό € 0,0238 ανά μετοχή).

Tέρνα Ενεργειακή:

Από σήμερα, οι μετοχές της Χ.Α. με τελική ονομαστική αξία € 0,30 ανά μετοχή και εξαιρουμένου του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου € 0,2200 ανά μετοχή - μέσω πληρωμής σε μετρητά - στους μετόχους της.

 

ΚΑΛΧΑΣ - ο Νεότερος