Την παραπομπή όλων των μελών του Δ.Σ. της Folli Follie για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων, αποφάσισε προ ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την προηγούμενη Παρασκευή ενημερώθηκαν τα μέλη της διοίκησης της εισηγμένης για το λεγόμενο δικαίωμα ακρόασης, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου η εισηγμένη μπορεί να συντάξει υπόμνημα, απαντώντας στα όσα της θέτει η εποπτική αρχή. Το διάστημα αυτό λήγει την Παρασκευή 6/7 και η παράταση που μπορεί να λάβει η εταιρεία είναι ολίγων ημερών.

Εάν οι απαντήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές, ακολουθείται άμεσα η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και αφορά τόσο στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων, όσο και στην άμεση παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, η παραπάνω διαδικασία, εφόσον τελικώς ακολουθηθεί, είναι πολύ πιο σύντομη ως προς την ολοκλήρωσή της σε σχέση με το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο από πλευράς Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο παρεμπιπτόντως απεστάλη σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στελέχη της Επιτροπής εκφράζουν πλέον ανοιχτά την απόλυτη δυσπιστία τους για το εάν τα ταμειακά διαθέσιμα στα οποία έχει αναφερθεί η Folli Follie υφίστανται όντως και για τον λόγο αυτό, έχοντας εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο αλλά και κάθε άλλο μέτρο που άπτεται της δικαιοδοσίας της, προχωρούν τις διαδικασίες.

Πηγή: emea.gr