Η Χρηματιστηριακή Αγορά, η αγορά του ΧΑ, όπως έχουμε πλέον συνηθίσει να τη λέμε, αποτελεί για κάθε οικονομία, καθρέφτη της πορείας της και των προοπτικών της. Το BigBusiness.gr δημιούργησε μία ιδιαίτερη στήλη, στην οποία θα βρίσκετε πολύτιμες πληροφορίες, ουσιαστικά ''ακτινογραφίες'' της ίδιας της χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά και των εισηγμένων εταιρειών. Θα βρίσκετε όσα δεν γράφονται αλλού, πραγματικά στοιχεία, με καθαρές έως ''αιρετικές'', για τους καθεστωτικούς, απόψεις. Στην υπηρεσία σας, λοιπόν και στην κρίση σας, παρέα με τον εξειδικευμένο συνεργάτη μας, τον ΚΑΛΧΑ τον Νεότερο!

Χ.Α:

Η βόμβα που ακούει στο όνομα Folli Follie Group δεν έχει εκραγεί και γίνονται προσπάθειες να μην συμβεί κάτι τέτοιο γιατί οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες για την ελληνική αγορά. Η μετοχή συμπεριλαμβάνεται σε πολλά θεσμικά και μη χαρτοφυλάκια, με δυσχερέστερη την θέση εκείνων που την χρησιμοποιούσαν με μόχλευση, σε margin accounts κ.λπ. Το αν θα το πετύχουν οι εμπλεκόμενοι απομένει να αποδειχθεί και στη πράξη. Παράλληλα όμως το απίστευτο σε νοοτροπία και αντίληψη αυτό Group της οικογενείας Κουτσολιούτσου προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στον θεσμό του ελληνικού χρηματιστηρίου και την αξιοπιστία του. Το απόστημα πριν κακοφορμίσει πρέπει να σπάσει το συντομότερο. Η αγορά είναι ανάγκη να αποκτήσει αρχικά μέρος από την χαμένη αξιοπιστία της και σταδιακά να την αποκαταστήσει.

ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ:

Συναλλαγές 10.661 τεμαχίων για την μετοχή της Coca Cola HBC που διαμορφώνει το 23% της αξίας του Ftse25. Mε χρήση λίγης μόχλευσης, δεν χρειάζονται παρά μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να χειραγωγήσει κανείς τον δείκτη βαρόμετρο του Χ.Α. Χαμηλά 12μήνου για την ΚΑΡΕΛΙΑΣ μετά το -6,43% της Παρασκευής και το χθεσινό -6,87% που έφερε την τιμή της μετοχής στα 244,00 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ(i):

Ποσοστό άνω του 78% των εσόδων της το 2017 προήλθαν από εξαγωγές. Στην Ελλάδα ο κύκλος εργασιών της σημείωσε αύξηση της τάξεως του 5,4%. Η επιχείρηση δηλώνει επιφυλακτική όσον αφορά τις εξελίξεις στον χώρο της διεθνούς αγοράς μετά την κυκλοφορία νέου τύπου καπνικών προϊόντων από πολυεθνικές που δαπανούν δυσθεώρητα ποσά για την ανάπτυξή τους, καθώς αδυνατεί φυσικά να ανταποκριθεί σε αυτές. Είναι πεπεισμένη ότι τα συμβατικά προϊόντα συνεχίζουν να της προσφέρουν προσοδοφόρες ευκαιρίες ανάπτυξης.

KΑΡΕΛΙΑΣ(ii):

Τα ταμειακά του διαθέσιμα και ισοδύναμα ήταν ύψους 124,40 εκατ. ευρώ, το 89,7% των οποίων (111,63 εκατ. ευρώ) ήταν κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού, έναντι 56,47 εκατ. ευρώ στις 31.12.2016). Τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα και οι επενδύσεις του σε χρεόγραφα ανέρχονταν σε 337 εκατ. περίπου ευρώ. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονταν τίτλοι Αμοιβαίων Κεφαλαίων Εξωτερικού και Money Market Certificates ύψους 147,36 εκατ. ευρώ, εκδόσεως ή και διαχειρίσεως των πιστωτικών οργανισμών Danske Bank Group, Deutsche Bank και UBS Switzerland, από τα οποία είχε ετήσια λογιστική ζημιά 7,30 εκατ. ευρώ, καθώς και τραπεζικά και εταιρικά ομόλογα προς πώληση ύψους 38,59 εκατ. ευρώ, από τα οποία είχε ετήσια λογιστική ζημιά 1,99 εκατ. ευρώ. ευρώ.

ΔΕΗ:

Σε χαμηλά έτους, η αποτίμηση έχει συρρικνωθεί στα 420 εκατ. ευρώ κατατάσσοντας την στην 24η θέση στη λίστα των κεφαλαιοποιήσεων, κάτω από τον Σαράντη, την Lamda Development, την ΕλβαλΧαλκόρ και τόσες άλλες. Αναμφίβολα, έχουμε περάσει για τα καλά στην σφαίρα της άκρατης στρέβλωσης.

ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ:

Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 553, 458 για τον Ιούλιο και 95 για τον Αύγουστο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.965,5) κινήθηκε μεταξύ 1.954 και 1.972,5 μονάδων και έκλεισε με υπερτίμηση 0,30%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ με θετικό καθαρό ταμείο:

Πρόκειται για εταιρείες, των οποίων τα διαθέσιμά τους υπερβαίνουν το σύνολο των τραπεζικών τους υποχρεώσεων: Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, Alpha Αστικά Ακίνητα, AS Company, BriQ ProCperties, Centric, Entersoft, Epsilon Net, Ideal, JUMBO, Mediterra Hellas, Mermeren Kombinat, Nexans Hellas, Newsphone, Optronics, PROFILE, Q&R, Sarantis, Trastor, ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου, Αθηνά, ΓΕΚΕ, ΕΚΤΕΡ, ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Ευρωπαϊκή Πίστη, EXAE, Κανάκης, Καρέλιας, ΟΛΘ, Πλαίσιο, Πλαστικά Κρήτης.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Υπάρχουν 780.000 ελληνικές επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες στη πλειονότητα τους, με ετήσιο κύκλο εργασιών 120 δις. Οι ήρωες της σημερινής Ελλάδας.

ΦΟΥΡΛΗΣ:

Στα 7,6000 ευρώ θέτει η Beta Sec. την τιμή – στόχο για τη μετοχή με σύσταση "overweight". Η μετοχή ξεκινά σήμερα από τα 5,8700 έχοντας διαπραγματευτεί εφέτος στο εύρος των 5,4100 και 6,2600 ευρώ. Στο +3,35% από την αρχή του 2018. Η ΑΧΕ σημειώνει ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν ισχυρά και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ων αναλυτών, κυρίως λόγω του ΙΚΕΑ. Η Beta αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εισηγμένης, εκτιμώντας ότι θα εμφανίσει κέρδη προ φόρων ύψους 19,8 εκατ. ευρώ φέτος, αυξημένα κατά 36,5%

ΦΟΥΡΛΗΣ- EUROXX:

Για τα αποτελέσματα α' τριμήνου της Φουρλής, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για βελτιωμένες επιδόσεις και για στοιχεία που γενικά ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις. Όπως ανέφερε πρόσφατα, η βελτιωμένη καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και τα ΙΚΕΑ καθώς και η θετική δυναμική στις πωλήσεις στο εξωτερικό, έδωσαν ώθηση στις επιδόσεις της εταιρείας. Η τιμή-στόχος για την Φουρλής είναι στα 7,0000 ευρώ με σύσταση ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ@1,4600 ευρώ- ΕΚΘΕΣΗ Euroxx Sec:

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο του 2018 ήταν γενικά ισχυρά και ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών μας, με βασικό «οδηγό» την αύξηση του όγκου πωλήσεων και των θετικών επιπτώσεων από το μίγμα πωλήσεων. Η επένδυση των 150 εκατ. ευρώ στην έλαση αλουμινίου, η οποία εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας εκτιμούμε πως θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές ανάπτυξης των κερδών μετά το 2020. Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο 2,4000 ευρώ για τη μετοχή με σύσταση "Απόδοση ανώτερη αυτής της αγοράς".

ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

Διαβάζουμε στα Tweets του Απόστολου Μάνθου... " Θεατής σε ένα εξελισσόμενο δράμα... Το Ελληνικό Χρηματιστήριο νοσεί εδώ και πολύ καιρό... Έναν «χώρο», που θα έπρεπε να τον προσέχουν σα κόρη οφθαλμού δημιουργώντας μέσα από αυτό κινητήριο αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία της χώρας τον έχουν καταντήσει ..ερείπιο. Λυπάμαι...".

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ:

Διατήρησε στα 2,2000 ευρώ σε χθεσινή έκθεση της η Ν.Χρυσοχοίδης ΑΧΕ την τιμή στόχο για την μετοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις συνολικές επιδόσεις του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

OMOΛΟΓΑ:

Κινήθηκαν για ακόμη μία φορά πτωτικά οι αποδόσεις των κρατικών με την απόδοση της πενταετίας στο 3,089% και -1,31%, και της δεκαετίας στο 3,947% με πτώση 0,70%.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ:

Αυτό του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε στο 102,20 με πτώση 0,10%, της B&F στο 97,80 με πτώση 0,12%, του Μυτιληναίου στο 100,45 με οριακή πτώση 0,05%, της HOUSEMARKET στο 101,00 με άνοδο 1%, της SUNLIGHT στο 98,11 με πτώση 0,90%, της Coral στο 100,50 με πτώση 0,10%, και της ΓΕΚΤΕΡΝΑ στο 100,00 με οριακή πτώση 0,01%.

ΚΑΛΧΑΣ - ο Νεότερος