Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς οι ελπίδες για άμβλυνση της αμερικανικής ρητορικής για το εμπόριο οδήγησε ανοδικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αν και συνεχίζει να επικρατεί επιφυλακτικότητα ενόψει της προθεσμίας για επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν καταγράψει μικρές διακυμάνσεις αυτή την εβδομάδα εν αναμονή των αμερικανικών δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 34 δισεκ. δολαρίων που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ αύριο.

Οι κλάδοι που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την αβεβαιότητα για την εμπορική διαμάχη σημείωσαν σήμερα άνοδο, με τις μετοχές των εταιριών πρώτων υλών να ενισχύονται κατά 1%, τις αυτοκινητοβιομηχανίες να καταγράφουν άλμα 3,2% και τις τράπεζες να καταγράφουν κέρδη 0,8%.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler, Porsche και Volkswagen ήταν μεταξύ των μετοχών με την υψηλότερη άνοδο στον δείκτη STOXX. Οι μετοχές του κατέγραψαν νωρίτερα κέρδη έως 3,7% ύστερα από δημοσίευμα ότι η Ουάσινγκτον προσφέρθηκε να πάρει πίσω την απειλή περί επιβολής επιπρόσθετων δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγουν οι ΗΠΑ από την ΕΕ εάν οι Βρυξέλλες μειώσουν τους δασμούς που επιβάλλουν στα αμερικανικά αυτοκίνητα.

Ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κλάδος, που στην προηγούμενη συνεδρίαση δέχθηκε πιέσεις μετά την απόφαση κινεζικού δικαστηρίου να απαγορεύσει στην αμερικανική Micron να πουλά μικροεπεξεργαστές στην κινεζική αγορά, ανέκαμψε με άνοδο 1%.