Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ακολουθώντας τις απώλειες που σημειώθηκαν σε άλλες αγορές. Οι μετοχές τεχνολογίας και οι μεταλλευτικές σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 1,1% και 0,8% αντίστοιχα, οδηγώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 σε απώλειες 0,5% στις 11:24 ώρα Ελλάδας.

Οι επενδυτές κατοχυρώνουν κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες ύστερα από μια καλή χρονιά, ωστόσο ο δείκτης STOXX συνεχίζει να καταγράφει κέρδη 6% από τις αρχές του έτους, χάρη στην ισχυρή οικονομική ανάκαμψη.

Οι τεχνολογικές μετοχές δέχονται προσφάτως πιέσεις καθώς οι ανησυχίες ότι η άνθηση της αγοράς ολοκληρωμένων κυκλωμάτων ίσως σύντομα φθάσει στο τέλος της έχουν πλήξει το κλίμα στον κλάδο, ο οποίος στην Ευρώπη έχει καταγράψει τις καλύτερες επιδόσεις από τις αρχές του έτους.

Οι μετοχές των STMicro, AMS και Infineon υποχώρησαν νωρίτερα πάνω από 2% ενώ η εταιρία λογισμικού SAP σημείωσε πτώση 0,5%.

Βουτιά 58% κατέγραψε η εταιρία λιανικής πώλησης επίπλων Steinhoff καθώς ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για λογιστικές παρατυπίες και ότι αναβάλει την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της ενώ παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της.

Στον μεταλλευτικό κλάδο, πτώση άνω του 1% σημείωσαν νωρίτερα οι μετοχές των Rio Tinto και Glencore, μετά τη βουτιά που σημείωσε η τιμή του χαλκού.