Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η διαχρονικότητα του «αγόραζε στη φήμη και πούλα στην είδηση». Το ζητούμενο βέβαια είναι να μην εξανεμίζονται τα κεφάλαια των μικροεπενδυτών. Οι υπόλοιποι μεγάλα παιδιά είναι και ψημένα στις κακουχίες. Οι εξελίξεις στο Ιράν δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Πώς επηρεάζονται ΕΛΠΕ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

ΑΓΟΡΑ - ΣΧΟΛΙΟ: Φαγητό χωρίς αλάτι θα ήσαν οι αγορές χωρίς... αγριάδες. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, τι του επιφυλάσσει το αύριο σε αυτές... Γι αυτό και ορισμένες τακτικές προφύλαξης επιβάλλουν σεμνότητα, μετριοπάθεια και όχι αλαζονεία και απληστία. Οι αγορές πάντα θα είναι εδώ, δεν φεύγουν ποτέ... Το ζητούμενο είναι να μην εξανεμίζονται τα κεφάλαια των μικροεπενδυτών. Σταθερά γήινα βήματα και λίγες κινήσεις μεστές από λογική και ουσία μέσα στον χρόνο είναι υπεραρκετές για ένα πολύ καλό ετήσιο έξτρα εισόδημα. Όλοι οι υπόλοιποι (traders, παίκτες και συναφείς κατηγορίες) είναι μεγάλα παιδιά και ψημένα μέσα από κακουχίες και δύσβατα μονοπάτια, έχοντας επιλέξει το ΧΑ ως την αγορά ενασχόλησης τους.  

Στα τερματικά του Χ.Α: Οι εξελίξεις με το ΙΡΑΝ και η εξαίρεση από το boycott της Ελλάδας οδήγησε στο +4,90% στα 7,5000 ευρώ την τιμή της μετοχής των ΕΛΠΕ που άνοιξε το gap σε κεφαλαιοποίηση από την ΜΟΗ στα 250 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες η ΜΟΗ είχε ανοίξει υπέρ της απόσταση μισού δισ. ευρώ(!!), αλλά αποδείχτηκε για πολλοστή φορά ότι στις αγορές των χρηματιστηρίων τα πάντα ρει.

  • Ανακοινώνει αύριο το τρίτο 3μηνο του ο Σαράντης, με την μετοχή του να ολοκληρώνει στο +4,17% στα 7,0000 ευρώ με συναλλαγές 26500 τμχ, αλλά στην κ/φση των 490 εκατ. ευρώ πρέπει να ανακοινώσει κάτι το πολύ θετικό...
  • Και πάλι πρώτη σε τζίρο η μετοχή του ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ στα 7,5 εκατ. ευρώ που καλύπτει το 23% του συνολικού της ημέρας, κάποιοι αποχωρούν αλλά ταυτόχρονα άλλοι πιο διορατικοί και ψύχραιμοι επιβιβάζονται στο μετοχολόγιο της.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Τι προβλέπει για το 9μηνο  η IBG σε έκθεση στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,4000 ευρώ και την σύσταση ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ για την μετοχή τους:

  • Στα 343,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη, με άνοδο 26,5%. Τα καθαρά κέρδη (εκτός κερδών από αποθέματα και έκτακτων αποτελεσμάτων) θα υποχωρήσουν κατά 30% και θα ανέλθουν στα 219 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA θα ανέλθουν στα 721 εκατ., αυξημένα κατά 19%. Ανακοινώνει αποτελέσματα μεθαύριο 8 Νοεμβρίου.

COCA COLA HBC: Οι αναλυτές της Ν. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΧΕΠΕΥ διατήρησαν την τιμή στόχου για την μετοχή της στα 29,0000 ευρώ μετά την δημοσίευση του ικανοποιητικού, όπως το χαρακτηρίζουν, εξαμήνου της.

ΟΤΕ: Οι αναλυτές της Ν.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΧΕΠΕΥ διατήρησαν την τιμή στόχου για την μετοχή του οργανισμού στα 12,5000 ευρώ μετά την δημοσίευση του ισχυρού σε βασικούς τομείς δραστηριοτήτων εξαμήνου του.

ΟΤΕ και Coca Cola HBC:  Αμφότεροι οι όμιλοι δημοσιεύουν το τρίτο τρίμηνο της μεθαύριο Πέμπτη, οπότε εν αναμονή μεγεθών και αναθεωρήσεων-επανεκτιμήσεων... 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Εκτιμήσεις γι' αύξηση ΕΒΙΤDΑ κατά 11,3% στα 29,8 εκατ. και κύκλου εργασιών κατά 11,6% στο 9μηνο σε 242,6 εκατ. ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ" και την τιμή-στόχο στα 6,5000 ευρώ. Ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Γράφτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου με την τιμή @12,4000 ευρώ, με τον ΓΔ στις 710 μονάδες. Μεγάλο πρόβλημα η σχεδόν ανύπαρκτη εμπορευσιμότητα της πολύ ποιοτικής και πανάξιας μετοχής, ίδιον της διορατικότητας των ελλήνων "επενδυτών".  Αυτό όμως δεν χαλάει την διάθεση όσων έχουν τοποθετηθεί και συνεχίζουν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι κρατάνε στα χαρτοφυλάκια τους. Κ/ΦΣΗ: 147,7 εκατ. ευρώ *(ΣΥΝ τα 21,7 εκατ. της ΜΠΡΙΚ+ 169,4 εκατ.)

  • Και σήμερα στα 14,7000 ευρώ με την κ/φση στα 175 εκατ. ευρώ (συν τα 24 εκατ. της ΜΠΡΙΚ= 199 εκατ. ευρώ). 

ΠΕΡΣΕΥΣ: Οι συνολικές πωλήσεις της βιομηχανίας ιχθυοτροφών ΠΕΡΣΕΥΣ τη χρονική περίοδο 2005-2017, δηλαδή στο διάστημα των δεκατριών αυτών ετών, ήταν ύψους 646,3 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά αποτελέσματά της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) είχαν κέρδη 63,2 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 9,8% των πωλήσεων και το 6,1% του μέσου όρου των απασχολουμένων κεφαλαίων της περιόδου.

ΠΕΡΣΕΥΣ(Ι): Με κριτήριο τα αποτελέσματά της μετά την πρόβλεψη για φόρους ήταν κερδοφόρος τις δώδεκα από τις δεκατρείς εξεταζόμενες χρήσεις. Τις μεγαλύτερες πωλήσεις ύψους 68 εκατ. περίπου ευρώ, κατέγραψε τη χρήση 2013. Τα μεγαλύτερα κέρδη μετά την πρόβλεψη για φόρους, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, κατέγραψε το 2014. Λέτε, στη χρήση 2018 τα κέρδη του να τα ξεπεράσουν; Δεν θα στοιχηματίζαμε πάντως για το αντίθετο... 

ΚΡΑΤΟΣ σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Τόσα πληρώνουμε για ενεργούς ιερωμένους και λαϊκούς υπαλλήλους, πάρτε τα ως επιδότηση ετησίως. Και κανονίστε μόνοι σας πώς θα τα διαχειριστείτε και πόσους θα κρατήσετε. Το δημοσιοϋπαλληλίκι με μονιμότητα τέλος, το ίδιο και η ασφάλιση. Σε αντιστάθμισμα, 50/50 η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Και όταν λέμε αξιοποίηση, πάει για πώληση, όση μπορεί να πουληθεί. Καμία άλλη απαίτηση της εκκλησίας από το κράτος, με βελούδινο διαζύγιο και...διατροφή. Κάτι μου λέει ότι ο ΕΝΦΙΑ έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση του Ιερώνυμου ν' αρχίσει να ξεφορτώνει και ο καθένας ας κοιτάξει στο εξής να μαζέψει τα του οίκου του (σχόλιο φίλης μας).

 WALL STREET: With 68% of companies reported, S&P 500 operating earnings are up 29% YoY, the highest growth rate in 8 years. 

 sp 500

 

WALL STREET: Συνεχώς την... ξεγράφουν, συνέχεια γράφουν τα εδώ φερέφωνα της μιζέριας και της καταστροφολαγνείας ότι ήρθε το τέλος του ράλι προτείνοντας μάλιστα και καταφύγια (αυτά χρειάζονται μόνον για να τρέξουν να κρυφτούν οι λεγάμενοι), αλλά τα αμερικανάκια απαντούν έμπρακτα, στο ταμπλό... Λίγο πριν το κλείσιμο, η αμερικανική αγορά έγραφε το πέμπτο στη σειρά θετικό πρόσημο στους δεικτες της, με τον Dow να αντιδρά από τις προ 5ημέρου 24122 μονάδες στις τωρινές των 25.500 μονάδων... 

Κάλχας, ο νεότερος

Σημείωση: Οποιαδήποτε ανάλυση, σχόλιο ή άλλη πληροφορία αναφέρεται στο παρόν κείμενο, έχει σκοπό τη γενική ενημέρωση των επισκεπτών-αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή, σύσταση, πρόταση, προτροπή ή παρότρυνση για κάθε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση επί των μετοχικών αξιών που αναφέρονται.