Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ξεπερνώντας το υψηλό πενταμήνου που κατέγραψαν χθες, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στις ενδείξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και αφού οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της καθυστέρησης μιας ενδεχομένως χαοτικής αποχώρησης από την ΕΕ.

Στις 10:26 ώρα Ελλάδας ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, ξεπερνώντας το χθεσινό υψηλό πενταμήνου, ενώ οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του εδώ και ένα μήνα.

Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια ήταν σε θετικό έδαφος, αν και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραφε υπεραπόδοση, χάρη στην άνοδο των μετοχών των πετρελαϊκών και εξορυκτικών εταιριών. Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,1%.

Στήριξη στην αγορά προσέφεραν οι προσδοκίες ότι η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου, ύστερα από τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Οι μετοχές τεχνολογίας ήταν αυτές με τις καλύτερες επιδόσεις, καταγράφοντας άνοδο 0,6%, καθώς τα αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρίας μικροκυκλωμάτων Broadcom ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αγοράς ενώ ενισχύθηκαν οι ελπίδες για επίλυση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Ουάσινγκτον και το Πεκίνου.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε μίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και τον Αμερικανό αντιπρόσωπο για το Εμπόριο Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, με τις δύο πλευρές να καταγράφουν περαιτέρω ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua (Νέα Κίνα).

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,14% και διαμορφώνεται στα 1,1321 δολάρια

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,14% και διαμορφώνεται στα 1,1321 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 126,470 γεν, στο 0,8555 με τη στερλίνα και στο 1,1357 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,04% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 111,697 γεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,21% και διαμορφώνεται στα 1,3231 δολάρια.