Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς κινεζικές εφημερίδες προειδοποίησαν ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τις εξαγωγές σπάνιων γαιών που διαθέτει σε μια ολοένα και πιο σκληρή εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, στρέφοντας τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια.

Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,9%, με τον γερμανικό DAX και τον γαλλικό CAC να υποχωρούν κατά 1% και 1,2% αντίστοιχα.

Οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης, που προέρχονται από τους φόβους για έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο, οδηγούν τον πανευρωπαϊκό δείκτη προς την πρώτη μηνιαία πτώση του από τις αρχές του έτους.

Σε μία κίνηση που επέτεινε τις ανησυχίες για το εμπόριο, η κινεζική εταιρία κινητών τηλεφώνων Huawei Technologies, που έχει τεθεί σε ‘μαύρη λίστα’ από την Ουάσινγκτον, προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να αρθούν οι περιορισμοί που της επιβλήθηκαν.

Οι ευρωπαϊκοί κλάδοι εταιριών αυτοκινήτων και εξόρυξης κατέγραψαν πτώση 1% και 1,7%, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνταν και οι μετοχές τεχνολογίας.