Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, αφού η Κίνα άφησε να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη ενώ στήριξη στην αγορά προσέφεραν οι μετοχές των εταιριών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Στις 10:42 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,7%. Ο δείκτης αναμένεται να καταγράψει απώλειες σε εβδομαδιαία βάση για τρίτη συνεχή εβδομάδα καθώς οι ανησυχίες που προκαλεί εν μέρει ο παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας συντηρούν τη νευρικότητα των επενδυτών.

Η εταιρία διαχείρισης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι διερευνά ένα τεχνικό πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει με καθυστέρηση η διαπραγμάτευση στους δείκτες της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στην Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος φέτος και το 2020 προκειμένου να ενθαρρύνει την κατανάλωση καθώς επιβραδύνεται η οικονομία.

Ράλι έκαναν οι μετοχές των εταιριών ημιαγωγών, οδηγώντας τον τεχνολογικό κλάδο σε άνοδο κατά 1,2%, με τις μετοχές των AMS, Infineon Tech και STMicroelectronics να σημειώνουν σημαντικά κέρδη.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη κινούνταν κοντά στα πρόσφατα χαμηλά τους επίπεδα, αντανακλώντας τις αυξημένες προσδοκίες για χαλάρωση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σύντομα και τις ανησυχίες για τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στη Γερμανία και την Ιταλία οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τα μέσα του 2018, ενώ οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών τίτλων, που μειώθηκαν κατά 23 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από το 2016. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείτο νωρίτερα κοντά στο χθεσινό χαμηλό ρεκόρ του -0,714% ενώ αυτή την εβδομάδα καταγράφει πτώση κατά 12 μονάδες βάσης.