Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ενόψει των κρίσιμων εμπορικών διαπραγματεύσεων, με το κλίμα στην αγορά να επηρεάζεται και από την περαιτέρω αβεβαιότητα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Στις 10:07 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραψαν πτώση 0,5%, ενώ ο κλάδος της τεχνολογίας υποχώρησε κατά 0,4%.

Η κίνηση της Ουάσινγκτον να επιβάλει περιορισμούς στις αμερικανικές βίζες για Κινέζους αξιωματούχους αργά χθες επέτεινε τις ανησυχίες αφού προστέθηκαν περισσότερες κινεζικές εταιρίες στην αμερικανική ‘μαύρη λίστα’ για το εμπόριο, καθιστώντας τους επενδυτές δύσπιστους για μια γρήγορη επίλυση του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου αναμένεται να επαναληφθούν αύριο.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε μικρή άνοδο, καθώς οι μετοχές των εξαγωγικών εταιριών επωφελήθηκαν από την υποχώρηση της στερλίνας. Η αδυναμία της στερλίνας συνδέεται με τις αναφορές ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κοντά στην κατάρρευση χωρίς μια συμφωνία εξόδου.