Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η απουσία νέων μέτρων στήριξης για την αμερικανική οικονομία και ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού αύξησαν τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,0% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 26 Ιουνίου, ενώ τα χρηματιστήρια στη Φρανκφούρτη, το Λονδίνο και το Παρίσι κατέγραψαν απώλειες μεταξύ 0,6% και 1,0%.

Οι δείκτες στη Wall Street σημείωσαν σημαντικές απώλειες χθες, με τις μετοχές τεχνολογίας να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Στο μεταξύ, η Γαλλία προχώρησε και αυτή με τη σειρά της σε εκ νέου επιβολή περιορισμών, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει έναν χάρτη «επικίνδυνων ζωνών» κορονοϊού. Παράλληλα, έδωσε περιθώριο ημερών στις τοπικές αρχές των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο προκειμένου να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς, διαφορετικά θα κηρυχθούν σε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

Οι κλάδοι που επηρεάζονται εύκολα από τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, όπως των ταξιδιών και του πετρελαίου και αερίου, σημείωσαν πτώση περίπου 2%, ασκώντας πιέσεις στις αγορές. Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν επίσης κατά 2%.