Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης αφορά στις νέες μετοχές που προέκυψαν από τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΛΒΑΛ από τη ΧΑΛΚΟΡ.

Η επίσημη έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έγινε από τον Θεοδόσιο Παπαγεωργόπουλο, Πρόεδρο ΔΣ, τον Λάμπρο Βαρούχα, Γενικό Διευθυντή Τομέα Έλασης Αλουμινίου, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και τον Περικλή Σαπουντζή, Γενικό Διευθυντή Τομέα Σωλήνων Χαλκού, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. είναι μία σύγχρονη και δυναμική εταιρεία επεξεργασίας μετάλλων με διεθνή εμβέλεια και υψηλή εξειδίκευση στους κλάδους του αλουμινίου και του χαλκού. Η εταιρεία συγκεντρώνει πάνω από 80 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας και προέκυψε το 2017 από την ένωση δύο κορυφαίων ελληνικών βιομηχανιών, της Ελβάλ - από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες έλασης αλουμινίου, και της Χαλκόρ - του μεγαλύτερου παραγωγού σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη.

Η ElvalHalcor διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση, με 12 σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Τουρκία και έχει έντονα εξωστρεφή προσανατολισμό, με σημαντική εμπορική παρουσία σε πάνω από 102 χώρες.

Η ElvalHalcor είναι στην αιχμή της τεχνολογίας στους κλάδους δραστηριοποίησής της με σημαντικά επενδυτικά προγράμματα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των διαδικασιών παραγωγής των μονάδων της, ενώ διαθέτει εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό και επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό. Είναι σημείο αναφοράς στον κλάδο των μη σιδηρούχων μετάλλων και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος.

Μετά την τελετή ακολούθησε σύντομη εταιρική παρουσίαση την οποία συντόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Κυριακόπουλος.