Σε θετικό έδαφος κινούνταν σήμερα το πρωί οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών όπως η ελβετική τράπεζα UBS και ο κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων Reckitt Benckiser αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για τους αυστηρότερους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και τις αμφιβολίες για νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,2%, αντιστρέφοντας τις αρχικές του απώλειες.

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε χθες μερικά από τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την COVID-19, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία και η Βρετανία επέβαλαν επίσης περιορισμούς για να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού, δημιουργώντας ανησυχίες για τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο.

Η μετοχή της UBS σημείωσε άνοδο 2,6% καταγράφοντας άλμα 99% στα τριμηνιαία κέρδη της. Η μετοχή της Reckitt Benckiser κατέγραψε άνοδο 2,5%, καθώς η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

 Σε θετικό έδαφος έχει περάσει η χρηματιστηριακή αγορά και στην Αθήνα, μετά από ένα ήπιο πτωτικό ξεκίνημα. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 620,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,38%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 615,08 μονάδες (-0,49%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,85 εκατ. ευρώ.