Εξανεμίστηκε σήμερα το ευρωπαϊκό ράλι ανάκαμψης, με τους βασικούς δείκτες αναφοράς στις ευρωπαϊκές αγορές να υφίστανται πιέσεις από τις εταιρείες εμπορευμάτων και τεχνολογίας.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%, εξαιτίας της υποχώρησης κατά 1,1% που καταγράφουν οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών καθώς και της αδυναμίας των μετοχών του βιομηχανικού κλάδου. Ο δείκτης καταγράφει απώλειες 2,5% από τις αρχές του έτους μετά τη βουτιά που κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα οι μετοχές παγκοσμίως.

Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές περιόρισαν τη ζημιά, με τις τράπεζες της ευρωζώνης να ενισχύονται κατά 0,5% μετά τα ισχυρά κέρδη που ανακοίνωσαν οι UniCredit και Societe Generale.

Σε επίπεδο επιχειρηματικών συμφωνιών, η δανέζικη εταιρία τηλεπικοινωνιών TDC κατέγραψε νωρίτερα άλμα 16% και οδεύει προς την καλύτερη ημερήσια επίδοσή της από το 2007. Η αυστραλιανή Macquarie και τρία δανέζικα συνταξιοδοτικά ταμεία ανακοίνωσαν ότι προσέγγισαν TDC με στόχο την εξαγορά της, με την δανέζικη εταιρία, ωστόσο, να απορρίπτει την προσφορά τους.