Με τον Dow Jones να «χτυπά» νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, έκλεισε η συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street, η οποία, από ένα σημείο κι έπειτα «επισκιάστηκε» από την είδηση πως η Γερουσία ενέκρινε το διακομματικό νομοσχέδιο-μαμούθ για την ενίσχυση των υποδομών, ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

Δύο δείκτες έκλεισαν με κέρδη, απώλειες για τον τεχνολογικό δείκτη:

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 162,75 μονάδες, ή 0,46%, στις 35.264 μονάδες.

O S&P 500 κέρδισε 0,10% στις 4.436 μονάδες.

O Nasdaq υποχώρησε 0,49% στις 14.788 μονάδες.

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών υπερψήφισε το σχέδιο υποδομών αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ένα τεράστιο βήμα για τους Δημοκρατικούς καθώς προσπαθούν να προωθήσουν την «σαρωτική» οικονομική ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο. Η νομοθεσία, η οποία περιλαμβάνει 550 δισ. δολάρια σε νέα χρηματοδότηση για μεταφορές, ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ψηφίστηκε με 69-30 ψήφους, καθώς 19 Ρεπουμπλικάνοι προσχώρησαν στους 50 Δημοκρατικούς. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, στράφηκε αμέσως σε ψήφισμα προϋπολογισμού που θα επέτρεπε στους Δημοκρατικούς να εγκρίνουν αυτό που θεωρούν συμπληρωματικό στο σχέδιο δαπανών 3,5 τρισ. δολαρίων χωρίς ψήφους των Ρεπουμπλικανών.

Κατά 2,3% αυξήθηκε σε ετήσια βάση στο β' τρίμηνο η παραγωγικότητα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση την Τρίτη. Αυτό είναι αρκετά χαμηλότερα από το ποσοστό του 4,3% του α' τριμήνου σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Επιπλέον, οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν εκτιμήσει υψηλότερη άνοδο της τάξεως του 3,7%. Η παραγωγή των ΗΠΑ κατά το β' τρίμηνο αυξήθηκε κατά 7,9%, ενώ οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 5,5%.

Η όποια άνοδος σημειώθηκε στην εμπιστοσύνη των μικρών, αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο, χάθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB). Ο δείκτης εμπιστοσύνης υποχώρησε κατά 2,8 μονάδες στις 99,7 μονάδες τον Ιούλιο, έχοντας τον προηγούμενο μήνα αναρριχηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, με ήπια κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης με τα συμβόλαια του χρυσού να κλείνουν σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, μετά τις απώλειες της Δευτέρας να αγγίζουν το χαμηλότερο σημείο από τον Μάρτιο. Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 1.731,80 ανά ουγγιά.

Η τιμή του πετρελαίου έκλεισε υψηλότερα την Τρίτη, ανακάμπτοντας μετά από το μίνι sell-off λόγω των φόβων πως η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα έκαμπτε την ενεργειακή ζήτηση. Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,81 δολάρια ή 2,7%, κλείνοντας στα 68,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 1,59 δολάρια ή 2,3%, κλείνοντας στα 70,63 δολάρια το βαρέλι.